توانایی در صحبت کردن با مخاطبان برای موفقیتتان ضروری است. خوب صحبت کردن می تواند احترام و توجه دیگران را به دنبال داشته باشد. به ارزش شما در جمع بیافزاید و توجه افرادی را که می توانند به شما کمک و دریچه هایی به رویتان باز کنند، جلب کند. توانایی خوب صحبت کردن به دیگران ثابت می کند که شما با استعداد تر و باهوش تر از کسانی هستید که نمی توانند به خوبی شما صحبت کنند.
ارزشمندترین دارایی شما ذهنتان است. یکی از گرانبهاترین مهارت های شما توانایی خوب فکر کردن و بیان واضح منظورتان است.
این مهارت بیش از هر مهارت دیگری به کسب منافع بیشتر و پیشرفت شما کمک می کند. به علاوه تنها راه نشان دادن تسلط به یک موضوع ابراز واضح افکار و ایده ها به صورت شفاهی و کتبی است.
وقتی شما خوب صحبت می کنید، مردم می گویند: او متوجه است درباره چه چیزی صحبت می کند.
خبر مسرت بخش این است که ذهن شما مثل ماهیچه است یعنی هرچه بیشتر از آن استفاده می کنید قوی تر و کارآمدتر می شود.
سازماندهی قبلی افکار و کلمات باعث می شود شما به چیزی که می گویید و نحوه بیان آن دقت و توجه داشته باشید. برنامه ریزی، آمادگی و ارئه سخنرانی ها، شما را مجبور می کند از ذهنتان بیشتر استفاده کنید، در واقع این عمل شما را باهوش تر می کند.
بر ترس تان غلبه و توانایی هایتان را تقویت کنید
چند سال قبل، یک سمینار یک روزه درباره کارایی مدیریتی برای تاجران برگزار کردم. در این سخنرانی به اهمیت توانایی خوب صجبت کردن و تاثیرگذاری بر افراد در تجارت تاکید داشتم. در پایان روز یک تاجر نسبتا خجلی نزدم آمد و گفت به خاطر حرف های من تصمیم گرفته سخنران خوبی شود. این مرد از اینکه سرپرستانش او را نادیده می گرفتند. خسته شده و تصمیم گرفته بود پیشرفت کند.
یک سال بعد نامه ای از او دریافت کردم که در آن سرگذشتش را برایم نوشته بود. او بلافاصله عزمش را جزم کرده به انجمن های محلی توست مسترز ملحق شده و در جلسات هفتگی شرکت کرده بود.
در هر جلسه از اعضا درخواست می شد بایستند و درباره موضوعی صحبت کنند و در پایان جلسه به تمام اعضا نمره داده می شد.
در انجمن توست مسترز از روند حساسیت زدایی استفاده می شود. این بدین معناست که اگر کاری را چندین بار انجام دهید بالاخره حساسیتتان نسبت به آن کار از بین می رود. وقتی چندین بار جلوی بقیه صحبت کنید بالاخره ترس و تردیدتان از بین می رود.
منبع: کتاب قدرت بیان (حرف بزن تا برنده شوی)، مولف برایان تریسی، مترجم: پروین آقایی؛ صفحه ی 15-16
نویسنده: راضیه لشکری
درباره این سایت